Друзі, ми продовжуємо працювати! А також підтримуємо наші збройні сили та наших вимушених переселенців!
Все буде Україна!

Кожен сезон барбекю починається з моментів, які хочеться запам'ятати назавжди. Створюючи смак страви на грилі, ви творите частинку щастя, домашній затишок і гостинність. Гриль зона на задньому дворі, терасі або ресторані стане місцем душевних бесід.

Вибір гриля - відповідальний момент. Перш за все необхідно визначитися з уподобаннями і тільки після цього придбати газовий або вугільний гриль. Проблема цього вибору - майже вічна. У обох варіантів є свої прихильники і затяті противники. Незважаючи на затяті суперечки обидва види грилів допомагають приготувати неповторні страви та створити потрібну атмосферу. Визначитися з вибором гриль барбекю дуже важливо, щоб не зіпсувати враження від такого способу готування.

Вугільний гриль

вугільний гриль

Вугільний гриль - це свого роду сучасний мангал. Головною його перевагою є аромат димку в готових стравах. І це, не єдина його перевага перед газовим конкурентом:

  1. Більш висока температура, що дозволяє добитися ідеальної прожарювання і зовнішнього вигляду стейка. Великі ресторанні грилі розігріваються до 600 градусів, даючи характерний темний колір м'яса.
  2. Запах диму підкреслить смак страви.

Вибираючи гриль для будинку можна підібрати недорогий вугільний варіант. Аргументів на його користь не так багато, але вони дуже вагомі. На негативні моменти в приготуванні на вугіллі, його прихильники намагаються не звертати уваги, але їх чимало:

  • висока пожежонебезпека
  • бруд від вугілля і сажі
  • вимагає тривалого розігріву
  • може спалахнути полум'я
  • складно здійснювати контроль температури
  • в багатьох моделях немає можливості використовувати крутив
  • довго остигає
  • вимагає чистки після кожного приготування їжі

У справжніх цінителів вугільного гриля є свої секрети, які дозволяють їм з легкістю справлятися з негативними моментами. Рекомендується тримати вугілля добре просушеним, а для розпалювання вугілля використовувати стартер.

Газовий гриль

газовий гриль

Кінець минулого століття став переломним для газових грилів. Їх популярність стрімко зросла, і на сьогоднішній день вони є лідерами продажів серед інших видів грилів. Утримувати першість їм допомагають основні переваги:

  1. Швидкий розігрів, можливість контролю і підтримки стабільної температури.
  2. Швидке охолодження, що дуже важливо при транспортуванні гриля.
  3. Немає спалахів полум'я.
  4. Кілька температурних зон, що дозволяють одночасно готувати різні страви.
  5. Наявність вертіла і великої кількості аксесуарів, які можна купувати додатково за бажанням.
  6. Газовий гриль легко чиститься.

Ті, хто є противниками використання грилів на газі, відзначають такі негативні сторони цього агрегату:

  • пальники вимагаю періодичної ретельного промивання під тиском
  • газ є більш дорогим видом палива ніж деревне вугілля або дрова
  • не всі моделі мають спеціальні ящики для тріски для створення ароматного диму
  • існує небезпека вибуху газового балона при недотриманні правил експлуатації
  • висока вартість газових грилів у порівнянні з вугільними

Один з головних функціоналів газового гриля - контроль температури. Використовуючи термометр-щуп або інший грілевий термометр, ви зможете отримати ідеальне прожарювання стейка - непересмаживши його.

Газ чи вугілля

Виходячи зі своїх можливостей можна використовувати обидва види грилів. Страви з червоного м'яса на вугіллі ідеально доповнять приготовані на газовому грилі овочі, птиця, риба, піца або хліб. Ринок сьогодні пропонує широкий вибір. Можна підібрати комбайн 2: 1, в якому буде суміщений газовий і вугільний грилі. Це масивні моделі і вимагають великого простору. Перевезення такого агрегату на природу - можливе, але проблематичне через великі габарити і вагу.

Для гурманів, які мають досвід роботи з грилем, прекрасно підійде вугільний варіант. Смак м'яса з нотками ароматного диму без сумніву буде вигравати за смаковими якостями. Початківцям любителям барбекю краще купити газовий гриль. Якщо він укомплектований додатковим інфрачервоним пальником, це дозволити домогтися більш високої температури і приготувати ідеальний стейк.

Романтична вечеря, ділова зустріч або гучне свято запам'ятаються гостям якщо були страви, приготовані на грилі, особливо, коли присутні брали в цьому участь хоча б порадами. Гарячий стейк в ресторані поданий тільки з гриля допоможе зав'язати розмову і вирішити будь-які проблеми.

Вибір якісного гриля

Приготування на грилі - це культ, традиція, яка стає все більш популярною у нас в країні. За великим рахунком, м'ясо, приготоване на газовому або вугільному грилі, зможуть відрізнити лише одиниці. Головне - отримати задоволення від процесу і самого заходу, доповнивши його своїм кулінарним шедевром.

Важливо придбати якісний гриль, з яким можна буде безпечно і продуктивно працювати. Одними з найпопулярніших на сьогоднішній день вважаються американські грилі. Широкий асортимент дозволяє підібрати варіант для споживача будь-якого рівня достатку.