Керамічний гриль
Керамічний гриль барбекю
Керамічний гриль - це симбіоз тисячолітніх традицій і сучасних технологій. Перші прадіди грилів із кераміки з'явилися в Японії, а потім вже почали розповсюджуватися по всьому світу. З усіх виробників грилів даного типу можна виділити двох найвідоміших: Big Green Egg і Berghoff. Про відмінності цих виробників поговоримо пізніше. А зараз давайте розберемося в чому причини такої любові професіоналів і любителів до цих грилів. Причина всього одна. Це матеріал, з якого виготовлені грилі - кераміка. Як відомо, кераміка погано проводить тепло, відповідно теплові втрати менше, а за рахунок відбивання тепла від керамічних стінок гриля, його розподіл набагато більш рівномірний, ніж в звичайному грилі або, тим більше, в мангалі. З чого випливає, що зіпсувати страву в керамічному грилі, майже неможливо. Саме тому такі грилі люблять новачки в сфері барбекю.
Слід пам'ятати, що керамічні грилі, крім перерахованих переваг, володіють одним величезним недоліком - вони крихкі! Тому настійно рекомендуємо поводитися з керамічними грилями дбайливо, не кантувати і не впустити, обов'язково фіксувати колеса, переміщати по території згідно з інструкцією, при цьому перекладаючи картоном окремі керамічні частини гриля. Ще один важливий момент в експлуатації керамічного гриля - його не можна перегрівати. Максимально допустима температура всередині гриля не більше трьохсот градусів Цельсія. При дотриманні цих умов, керамічний гриль буде служити довго, вірою і правдою, і так само розхідні матеріали (топки і колосники) часто міняти не прийдеться.
З принципових відмінностей керамічних грилів Big Green Egg і Berghoff, можна відзначити товщину кераміки з якої виготовлений гриль. У Big Green Egg вона товща, а у Berghoff вона тонша.
Гриль-Барбекю © 2024